Rukometaš Leotara provocirao publiku u Gračanici: Nastao je haos, intervenisala i policija

Derbi dobio "treće poluvrijeme"

Rukometaš Leotara provocirao publiku u Gračanici: Nastao je haos, intervenisala i policija

H. Zilić

Derbi duel rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Gračanice i Leotara završen je pobjedom gostiju iz Trebinja rezultatom 28:26, a pored borbenog i odličnog rukometa, atmosfera je bila naelektrisana i u publici.

Po završetku utakmice jedan od rukometaša Leotara je prišao domaćim navijačima, slavio pobjedu i pojedinim gestikulacijama provocirao publiku u Gračanici.

Nakon ovog poteza gostujućeg igrača nastao je haos na tribinama, pojedini navijači Gračanice su krenuli da utrče na parket, ali obezbijeđenje i policija su na vrijeme reagovali. Sve se desilo po isteku 60 minuta igre.

Bilo je dosta psovki, uvreda, a napetost je trajala više od pet minuta. Derbi je nažalost dobio i treće poluvrijeme.

Rukometaše Leotara je obezbijeđenje odmaklo od tribine i čekali su siguran trenutak da uđu u svlačionice. Igrači Gračanice su napravili "živi zid" pred ulazom u svlačionice, tako da su gosti ušli u svlačionice bez problema i dodatnih incidenata.

Oglasi

Ponašanje rukometaša Leotara, ali i gračaničke publike svakako nisu scene koje želimo gledati na našim sportskim terenima.

Kada se sve smirilo, rukometaši Gračanice vratili su se na centar i zajedno sa stručnim štabom pozdravili navijače.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Poznato je da su utakmice u Gračanici jedne od najposjećenijih u našem prvenstvu, Gračanica je grad rukometa, a to su i večeras dokazali, ispunivši tribine još jednom.

Nažalost scene po završetku utakmice su mrlja na ovaj derbi, ali sigurno je da su domaći navijači bili isprovocirani od strane gostujućeg rukometaša čiji je potez sve, samo ne sportski.

Top Komentari

micelj
Ko bi ostao miran na ovog drekavca sto psuje.Nikad necete biti prvaci drzave svojim ponasanjem.
3 0
Zax
Gledaj Bosnjakistanaca gradjana mira kako su tolerantni.Strasno????
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi