Selekcija Grada Sarajeva spremna za međunarodni turnir

Korkarić objavio spisak

Selekcija Grada Sarajeva spremna za međunarodni turnir

S. Mlaćo

U sklopu priprema za nadolazeći međunarodni runometni turnir 11.08.2018. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“, Općina Novi Grad okupili su se igrači sa šireg spiska Selekcije Grada Sarajeva koji će nastupati na 3. Međunarodnom rukometnom turniru za dječake (2002./2003. godište) pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 07.09. – 09.09.2018. godine u sportskim dvoranama „Ramiz Salčin“ i „D1 Skenderija“. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje „SPIRITUS“ iz Sarajeva.

Na prvom okupljanju su se pojavila 24 igrača koji dolaze sa područja Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Grad Sarajevo ima u ovom trenutku. Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: O.R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Vogošća, R.K. Bosna Centrotrans, R.K. Briješće, R.K. Respekt i škola rukometa Sedmerac Sarajevo.

Na širem spisku igrača Selekcije Grada Sarajeva su:

Kurtović Adnan – RK Bosna Centrotrans
Imamović Ajdin – RK Bosna Centrotrans
Smječanin Kerim – ŠR Sedmerac
Lagumdžija Nino – ŠR Sedmerac
Redžo Rijad – ŠR Sedmerac
Raonić Faris – ŠR Sedmerac
Mehić Kenan – ŠR Sedmerac
Kadrić Hamza – ŠR Sedmerac
Božić Sanjin – RK Briješće
Dedić Edin – RK Briješće
Musić Eldar – RK Briješće
Agović Emir – RK Briješće
Bašić Edin – RK Briješće
Kovač Ajdin – RK Vogošća
Fazlić Tarik – RK Vogošća
Alihodžić Dženis – RK Vogošća
Čavčić Faris – RK Vogošća
Čordalija Bekir – RK Vogošća
Bukarić Eldar – RK Vogošća
Beribaka Igor – RK Slavija
Krstić Boriša – RK Slavija
Zukić Muamer – RK Respekt
Korkarić Amar – ORK Bosna Sarajevo
Dizdarević Bakir– ORK Bosna Sarajevo

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Stručni štab čine selektor Zuhdija Zule Korkarić i pomoćni trener Amar Čavčić.

"Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstojećem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji Udruženja SPIRITUS. Na žalost na turniru može učestvovati samo 16 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „VIŠE OD IGRE“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Bosne i Hercegovine a samim time i na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini. Također ovim turnirom dajemo podršku borbi za opstanak rukometa u Bosni i Hercegovine", izjavio je Marko Matović ispred Udruženja SPIRITUS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi