"Sezonu nije moguće nastaviti, propozicije su sasvim jasne"

Oglasili se iz RK Sloboda

"Sezonu nije moguće nastaviti, propozicije su sasvim jasne"

S. Mlaćo

Još uvijek nije odlučeno šta će biti sa prekinutim prvenstvom Premijer lige u rukometu.

U RS je sezona završena prema postojećem stanju na tabeli, dok u PL odluke nema.

Iz RK Sloboda smatraju da je takmičarsku sezonu nije moguće nastaviti, te da ligu trebaju napustiti tri posljednjeplasirana tima.

"Poštovani, osnovna stvar o kojoj trebamo svi razmišljati jeste zdravlje igrača, rukometnih radnika i ljudi koji prate rukomet u Bosni i Hercegovini.
Vodeći se time, UO RK Sloboda smatra da takmičarsku sezonu 2019/2020 nije moguće nastaviti te da bi eventualno proširenje lige bilo protivno svim pravilima i propozicijama takmičenja. Član 95. Propozicija takmičenja jasno kaže da tri (3) posljednje plasirane ekipe napuštaju takmičenje, te da Premijer ligu u narednoj takmičarskoj sezoni popunjavaju tri ekipe i to: prvak Prve lige RS, prvak Prve lige FBiH – Jug i prvak Prve lige FBiH - Sjever.

Kada je riječ o završnici KUP-a BiH isti će vjerovatno biti moguće odigrati krajem augusta, naravno sve u zavisnosti od situacije sa pandemijom virusa COVID-19 i odlukama koje se tiču vanrednog stanja u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovim putem se moramo osvrnuti i na dopis tzv. RS Tuzlanskog kantona, koji smo zaprimili 13. 4. 2020. godine u 19.32 sati te naglasiti da taj privatni “savez” NEMA nikakvu osnovu da predstavlja, ne samo RK Sloboda Tuzla, nego bilo koji drugi klub i da su klubovi jedini koji mogu davati bilo kakve prijedloge o nastavku takmičenja prema UO RS BiH. Sportski pozdrav!", stoji u saopštenju.

Tuzlaci su na osmom mjestu trenutno i tako su izbjegli borbu za opstanak. Iz lige bi u slučaju da se prvenstvo sada okonča ispali RK Drina, RK Iskra i RK Goražde.

Top Komentari

Gari Garinča
Onako mi smo fini, svi drugi su bezveze.
1 1
Sahman
Niko ne ispada
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi