Hrvatski rukometaši napravili krupan korak ka Parizu: Austrija nestala s terena u drugom poluvremenu
Hrvatska uspješno krenula u turnir (Foto: Swen Pförtner / Pixsell)

Uspješan početak turnira u Hannoveru

Hrvatski rukometaši napravili krupan korak ka Parizu: Austrija nestala s terena u drugom poluvremenu

M. Šljivak

Rukometaši Hrvatske pobjedom su otvorili kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U Hannoveru su savladali Austriju rezultatom 35:29 i napravili su krupan korak ka Parizu.

Austrija bolje ulazi u meč. Bilyk i Frimmel su na otvaranju utakmice bili nezaustavljivi za Hrvatsku koja očigledno i očekivano nije još potpuno uigrana pod vodstvom novog selektora Dagura Sigurdssona.

U devetoj minuti Hutecek je zabio za 5:1, ali Hrvatska se ubrzo vratila s tri brza gola i došli su na minus jedan.

Sigurdsson je u 16. minuti ostao bez Gojuna koji je dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Božovićem, Hrvati su međutim na terenu izgledali sve bolje i u 19. minuti su preko Šipića došli do prvog izjednačenja, 9:9.

Do kraja prvog dijela dosta izjednačen rukomet. Hrvatska je konstantno stizala Austriju, a pogotkom Klarice na odmor se odlazi rezultatom 16:16.

Oglasi

Austrija na otvaranju drugog dijela ostaje bez Herburgera koji je isključen zbog prekršaja na Cindriću, a potom Hrvatska pali motore.

Do prvog vodstva stižu u 33. minuti preko Martinovića (18:17), a zatim slijedi popriličan raspad igre austrijskog tima što Hrvatska maksimalno koristi.

Ništa u tim trenucima nije išlo na ruku Austrijanaca. Sudjedi su bili sve bolji, koristili su greške protivnika i u 46. minuti pogotkom Srne odlaze na plus pet, 26:21.

Do kraja meča austrijski rukometaši nisu mogli napraviti ništa. Selekcija Dagura Sigurdssona bez problema završava posao u ovom duelu i dolazi do velike pobjede koja im otvara vrata Pariza.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Martinović s devet postignutih golova, Srna je zabio šest golova, a Šoštarić pet. Bilyk i Božović su s druge strane zabili po pet.

Hrvatski rukometaši će nakon meča protiv Austrije, igrati protiv domaćina turnira Njemačke (16. mart) i zatim dan poslije protiv Alžira. Dvije najbolje reprezentacije iz grupe osigurat će vizu za Pariz i Hrvatskoj će po svemu sudeći biti ključan duel s Alžirom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi