Sirćo: Bosna je zasluženo lider, a pune dvorane u ovoj sezoni vraćaju vjeru u rukomet
Sirćo se nakon uspješne igračke karijere posvetio trenerskom poslu, a čini se da prema onome što radi na klupi Bosne čeka ga veoma uspješna i trenerska karijera

Trener RK Bosna za SportSport.ba

Sirćo: Bosna je zasluženo lider, a pune dvorane u ovoj sezoni vraćaju vjeru u rukomet · Intervju

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Rukometaši visočke Bosne sinoć su u okviru 13. kola Premijer lige BiH gostovali u Banja Luci kod Borca, te poraženi rezultatom 28:23. Poraz u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva nije pokvario ukupan dojam. Rukometaši iz Visokog prvi dio sezone prezimit će na liderskoj poziciji, što je prije početka sezone rijetko ko i očekivao.

Budući da je sinoćnja utakmica bila posljednja za Bosnu, ostale utakmice 13,kola se igraju danas, izabranici Edhema Sirće mogu na zasluženi odmor. Redakcija portala SportSport.ba razgovarala je s nekada sjajnim igračem, a kako stvari stoje i trenerom prema kojem je svijetla budućnost. Edhem Sirćo za naš portal govorio je o završenoj polusezoni, kvalitetu lige, velikoj posjeti na utakmicama u Premijer ligi, očekivanjima u nastavku sezone, te najozbiljnijim konkurentima za vrh tabele.

Prije svega čestitke na sjajnoj polusezoni, koju ćete ako Gračanica večeras ne pobijedi s velikom razlikom Derventu okončati na prvom mjestu?

"Hvala na čestitkama i mislim da smo zasluženo na prvoj poziciji nakon prvog dijela prvenstva, iskreno sumnjam da Gračanica može Derventu pobijediti 20-tak razlike. Sigurno da smo zadovoljni prvim dijelom sezone, naporno smo trenirali, imali smo najbolju formu i na kraju 10 pobjeda i tri poraza su rezultat svakako koji mnogi nisu očekivali, jer nama je cilj bio biti među tri ekipe u ligi, a evo mi smo i premašili ta očekivanja".

Liga je ove sezone, kao i prošle dosta izjednačena, kako komentarišete dosadašnji dio sezone u Premijer ligi BiH?

"Prije početka sezone svi su govorili da su Borac i Vogošća glavni kandidati za prvo mjesto, ali evo ispostavilo se da to baš nije tako. Treba imati u vidu da su Borac i Vogošća igrali Evropu i to ih je sigurno dosta usporilo jer teško je izdržati tempo igranja na tri kolosijeka. Svakako da te dvije ekipe imaju i najveći i najkvalitetniji roster. Biće dosta uzbudljivo u drugom dijelu sezone, mislim da će biti neizvjesno do samog kraja“.

Prvi dio polusezone obilježio je veliki broj navijača u dvoranama, od Maglaja, Visokog, do Gračanice, Gornjeg Vakufa, da li je to znak da se vraća vjera u naš rukomet?

„Rukomet i uopšte sport se igra radi navijača, stvarno je bilo fenomenalno igrati neke utakmice u ovoj sezoni, posebno tu mislim na Gračanicu, to su utakmice koje vraćaju vjeru u naš rukomet. Mi smo već prošle sezone počeli da vraćamo publiku u našu dvoranu u Visokom, a ove sezone na svakoj utakmici da tako kažem traži se karta više. Pošten odnos prema ovom sportu, pošteno suđenje i korektna dobrodošlica i ispraćaj gostiju su stvari koje trebaju da su svakodnevnica u ovom sportu“.

Budući da ste lider prvenstva, hoće li Bosna dovoditi pojačanja za drugi dio sezone?

„Svakako da sve zavisi od finansijske situacije u klubu, naravno da je nama plan da imamo ekipu od pretežno domaćih igrača, a svakako da ako se otvori prilika za nekim kvalitetnim strancem da to treba iskoristiti. Sigurno da su nam potrebna dva do tri igrača, kako bi u drugom dijelu sezone bili konkurenti za vrh tabele. Liga je izuzetno izjednačena, teško je pobijediti u gostima, stvarno ima dosta kvalitetnih ekipa“.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Za kraj nam kažite koga vidite u borbi za titulu prvaka BiH u ovoj sezoni?

„Tu će biti četiri-pet ekipa koje će se boriti za sami vrh, a možda bude i neko iznenađenje. Ipak mislim da između Izviđača, Vogošće, Borca, Bosne i Gračanice treba tražiti prvaka. Očekujem u drugom dijelu sezone još bolji rukomet i ispunjenje dvorane. Prošle sezone bila je izjednačena liga, mislim da će ove sezone biti još uzbudljivije“, kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Edhem Sirćo trener rukometaša Bosne.

Top Komentari

bella
Tako je !!!!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi