RK Borac dočekuje lidera: Bosna je ozbiljna ekipa, ali želimo pobjedu

Trener Mirko Mikić najavljuje derbi

RK Borac dočekuje lidera: Bosna je ozbiljna ekipa, ali želimo pobjedu

Najzanimljiviji meč 13. kola rukometne Premijer lige igra se u Banjoj Luci, gdje će Borac dočekati ekipu Bosne iz Visokog koja je lider na tabeli i jesenji prvak BiH.

Uoči susreta u Boriku upriličena je konferencija za štampu na kojoj se prisutnim obratio Mirko Mikić, koji je s velikim poštovanjem govorio o narednom protivniku.

"Imaju četvoricu nekadašnjih reprezentativaca BiH, kao i bivšeg kapitena. Disciplinovani su u napadu i uigrani, znaju šta rade, a odbrana im je najjače oružje. Naš dogovor je da idemo na pet pobjeda u ovih 10 dana, tri smo ostvarili, ostale su još dvije prepreke, a onda idemo na zasluženi odmor", govori Mikić, koji kaže da je ekipa promijenila pristup nakon lošijeg ulaska u sezonu:

"Imamo potpuno drugačiji 'mentalni sklop', iako smo relativno mlada ekipa. Mi u ovom trenutku ne možemo protiv bilo koga da olako uđemo u meč. Svaki naredni susret je novo dokazivanje i iziskuje maksimalnu koncentraciju i agresivnost. Imamo veliki respekt, ali i veliko samopouzdanje pred Bosnu. Razgovarali smo poslije poraza od Sloge u Doboju i Konjuha. Nakon toga više problema nismo imali sa pristupom. Vjerujem da neće biti problema ni sutra, jer smo svjesni važnosti utakmice".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Borca m:tel i visočke Bosne bit će odigrana u utorak, 18. decembra, u dvorani Borik od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti