Sirotinjo i Bogu si teška: RSBiH može u život vratiti samo katarski šeik!
Obavještenje kako je "novi" Savez divan i krasan, sasvim legalan ili legitiman, obavještenje za koje u Poreznoj upravi ne mare

Poslali upit pravnicima

Sirotinjo i Bogu si teška: RSBiH može u život vratiti samo katarski šeik!

"Zašto Savez ne može dobiti ID broj, a legalno je regostrovan Savez na državnom nivou?  Novi Savez zahtjeva novi porezni broj, sa kojim bi mogli funkcionisati i krenuti u reprogram starih dugovanja. Porezna uprava ne da ID broj iako je samo jedan Savez registrovan. Da li treba uništiti rukometni sport u Bosni i Hercegovini?"

Pitaju se to u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, milijarditi put ponavljajući ono što je odavno utvrđeno. Ono što je apsurd nad apsurdima.

Savez koji je formiran zvanično u junu 2017. konačnim udruživanjem RSFBiH i RSRS, postao je pravni nasljednik Saveza koji nikada nije pravno zaveden kao takav, a koji je Poreskoj upravi FBiH ostao "kratak".

Neko je dakle trošio pare i ostajao dužan, a da nije zapravo postojao. To je prvi apsurd (zanimljivo je da niko iz nove garniture ne želi spominjati imena odgovornih prethodnika).

Drugi apsurd brižljivo je satkan od svojevrsne pravne zavrzlame. Novi Savez, tek upisan u registar udruga trebao bi da ima svoj poreski broj. Nema, jer je pravni nasljednik Ničega sa velikim N. A to Ništa, je li, napravilo je duga koji treba vratiti.

Budući da je novac ispario, a novac treba vratiti, logično je da bi se tog nezahvalnog posla trebao latiti saziv "novog" Saveza. Međutim, kako nema računa, ovi koji bi sponzorirali Savez to ne mogu učiniti jer nemaju gdje uplatiti novac. Njime bi se osim fnansiranja rada kancelarije i reprezentacija, izmirivale obaveze Poreznoj upravi i dobavljačima.

Iz Saveza su na facebook stranici objavili obavještenje Ministarstva pravde o njihovoj normalnosti, ali nije to ništa što je novo. Neko prethodne dugove mora vratiti.

U ovome šizofrenom trenutku za bh. rukomet jedino rješenje bi bilo sljedeće: Dolazi izvjesni katarski šeik, prijatelj Rukometnog saveza i vadi iz malog džepića oko tri miliona KM. Vraća dug i svi su sretni i ozareni.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Da li bi tada dobio RS BIH dobio novi ID broj ili bi poslovao sa starim brojem Saveza koji nikada nije postojao? Nije postojao, ali nije ni ispario.

Da Bog, mili, sačuva...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi