Sjajne vijesti za Premijer ligu BiH u rukometu

Saradnja kreće od 2020. godine

Sjajne vijesti za Premijer ligu BiH u rukometu

S. Mlaćo

Premijer liga BiH u rukometu za muškarce i žene će dobiti sponzora.

Premijer liga u rukometu će dobiti sponzora.

Naime, BH Telekom u narednom periodu ostaje sponzor rukometne reprezentacije BiH, a biće i sponzor Premijer lige.

Ugovor će stupiti na snagu od prvog janutara naredne godine. Potvrdio je to na svojoj zvaničnoj stranici prvi čovjek našeg rukometnog Saveza Marinko Umičević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Moram istaći da je ovo bio više nego koristan sastanak i želio bih da se zahvalim gospodinu Kahrimanu koji je odlučio da nastavimo saradnju na obostrano zadovoljstvo i drago mi je što ima ovakvih ljudi koji žele da podrže sport. Osim činjenice što će BH Telekom biti sponzor reprezentacije, na moju veliku radost, biće i sponzori Premijer lige, kako za rukometaše tako i za rukometašice. Iz ovih sredstava biće isplaćivana službena lica (sudije, delegati), a koristiće i za kotizaciju koju su ranije plaćali klubovi. Podršku ćemo imati i kada formiramo žensku A reprezentaciju BiH", istakao je Marinko Umičević koji je napomenuo kako je zadovoljan ovim sastankom kao i činjenicom da je reprezentacija sada korak bliže odlasku na šampionat Evrope.

Istakao je uvjerenje da će što prije biti riješen i problem sa novim poreskim brojom, te da za bh. rukomet dolaze bolji dani.

Top Komentari

rajvosa46
To je pozitivna stvar.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi