"Dobro ću da razmislim koga ću da zovem u reprezentaciju"
FOTO: EPA

Legendarni igrač nezadovoljan pojedinim stvarima

"Dobro ću da razmislim koga ću da zovem u reprezentaciju"

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Sjeverne Makedonije izborila je novi nastupa na Evropskom prvenstvu i Makedonci su tako još jednom dokazali da su postali redovni učesnici velikih takmičenja.

U posljednjem kolu kvalifikacija savladali su Tursku sa 30:27 u vrlo teškoj i neizvjesnoj utakmici.

Legendarni Kiril Lazarov je na klupi Makedonaca i odlučio je prošle godine da podmladi ekipu.

Razočarali su na Svjetskom prvenstvu početkom ove godine, ali strpljivi su i smatraju da je podmlađivanje dug proces i da će svakako biti oscilacija.

Ipak, Lazarov nije zadovoljan pojedinim stvarima tokom kvalifikacija.

Očigledno je očekivao više od svih igrača što se da zaključiti i iz izjave nakon završetka kvalifikacionog ciklusa za EURO 2024. godine.

Oglasi

"Bili smo favoriti na papiru, to smo svi znali, ali Turska nije bila ista, imala je dva-tri igrača više. U prethodna dva dana bio sam dosta nervozan, nismo bili fokusirani i koncentrisani, svi su mislili da je sve završeno. Moramo da budemo spremni za borbu protiv svakog protivnika, od početka do kraja", rekao je Lazarov u analizi posljednje utakmice kvalifikacija i dodao:

"Od minus četiri došli smo do plus četiri, raduje me preokret, ali sada imam uvid u neke stvari i dobro ću da razmislim koga ću da zovem u reprezentaciju u budućnosti. Pokušavam da dam šansu svima, međutim u budućnosti ću otvoriti oči jer se neke stvari ponavljaju, to treba rješavat."

Najavio je i dosta promjena u reprezentaciji Sjeverne Makedonije.

"Čestitke momcima, izborili su se muški za trijumf. Nije isto da se završi pobjedom i porazom. Ono što smo napravili poslužiće nam dosta, ali i dosta stvari ćemo mijenjati. Nije da nisam zadovoljan, samo imam viziju plus."

Makedonci na Evropskom prvenstvu naredne godine u Njemačoj neće za potecnijalnog pritvnika imati reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer se nalazimo u istom šeširu prije žrijeba 10. maja. Šešir tri čine: Sjeverna Makedonija, Češka Republika, Poljska, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi