Srbija razbila Ukrajinu, Slovenija bolja od Sjeverne Makedonije
Foto - EPA

Euro

Srbija razbila Ukrajinu, Slovenija bolja od Sjeverne Makedonije

M. Šljivak

Rukometaši Srbije pobjedom su otvorili Evropsko prvenstvo. U Pick Areni u Szegedu pobijedili su Ukrajinu s uvjerljivih 31:23.

Ukrajinci su imali samo jedno vodstvo na ovom meču i to početnih 1:0. U ostatku meča Srbija je dominirala i zasluženo je pobijedila.

Već na poluvremenu Srbija je imala šest golova prednosti (17:11), Ukrajinci nisu mogli u nastavku da se vrate i Srbija dolazi do uvjerljiv pobjede od osam golova razlike

Kukiić je sa sedam golova predvodio Srbiju do pobjede, a kod Ukrajine Horiha je zabio pet.

Slovenija je u derbiju u Debrecenu pobijedila Sjevernu Makedoniju rezultatom 27:25.

Makedonci su u ovaj meč ušli pod šokom povrede Kirila Lazarova koji neće nastupiti na Euru.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Iako su Makedonci imali odlično otvaranje meča, Slovenija je ta koja je kontrolisala rezultat u ovom meču i na kraju je upisala pobjedu, iako je Makedonija ozbiljno zaprijetila u finišu.

Najefikasniji u timu Slovenije bio je Dolenc s pet golova, dok je na drugoj strani Cvetan Kuzmanovski zabio osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi