Demant na tekst pod naslovom "Skandal trese bh.rukomet: Trener Vogošće..."

Demant na tekst pod naslovom "Skandal trese bh.rukomet: Trener Vogošće..."

Esmer Oštraković

Nakon objave teksta "Skandal trese bh. rukomet: Trener Vogošće “nabijao” navijače Iskre, govorio i o puštenoj utakmici", u kojem su objavljeni screenshoti prepiske Senada Skopljaka i bivšeg golmana Iskre iz Bugojna, Frane Đikića, gdje Skopljak navodi "pitaj ko ti je dao bodove", javio nam se njegov pravni zastupnik Mustafa Skopljak.

Pravni zastupnik Mustafa Skopljak javio nam se sa demantom koji objavuljujemo u cjelosti:

"1. Nije tačno da je Senad Skopljak upoznat sa detaljima puštanja utakmica rukometnog kluba Iskra iz Bugojna prije 3 godine.

2. Nije tačno da je Senad Skopljak učestvovao u namještanju utakmica prije 3 godine Iskri iz Bugojna, kao trener Bosne iz Visokog, kako ste to naveli u prvobitnom tekstu u gore navedenom naslovu, koji ste naknadno izmijenili, za što posjedujemo materijalni dokaz.

3. Zašto koristite sliku Senada Skopljaka sa naslovom koji u sebi nosi riječ „Skandal“ i zašto se isti stavlja u kontekst navodnih namještanja utakmica prije 3 godine?

4. Sam naslov sa slikom je insinuacija i osuda prije bilo kakvih nagovještaja da Skopljak Senad ima išta sa bilo kakvim navodnim „namještanjem“ utakmica Iskre iz Bugojna ?

Oglasi

5. Nije tačno da je Skopljak Senad vrijeđao navijače i ponašao se prosto na utakmici. Ukoliko jeste molimo vas da nam dostavite materijalni dokaz koji potkrepljuje vaše netačne, neistinite i tendenciozne navode iz teksta i kao i sam naslov.

Senad Skopljak nikada nije učestvovao u namještanju bilo kakvih utakmica, niti je izvršio bilo kakve nezakonite radnje namještanja utakmica, niti o tome postoji bilo kakav dokaz.

Prema tome, Senad Skopljak odlučno odbacuje kao netačne i neistinite sve navode kojim se nameće da je Senad Skopljak činio bilo kakve nezakonitosti ili nepravilnosti u vidu namještanja utakmica, kao i bilo kakvo ponašanje kojim je vrijeđao navijače i prosto se ponašao".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tekst objavljen na portalu SportSport.ba na koji je upućen demant kao i screenshote sporne prepiske pogledajte ovdje:

Top Komentari

Zeleni_zub
Ovaj poslao demant samom sebi ?
2 0
Gari Garinča
Stari kenjac psuje i laje. To ce vam potvrditi najmanje pedeset gledalaca sa utakmice Iskra- Vogošća.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi