Sloboda savladala visočku Bosnu i prošla dalje
Tuzlaci nisu dozvolili iznenađenje pred domaćom publikom

Drugo pretkolo Kupa BiH

Sloboda savladala visočku Bosnu i prošla dalje

E. Dindić, foto: E. Dindić

Sloboda u dvorani Mejdan bolja od Bosne rezultatom 37:33 (18:15).

Rukometaši Slobode prošli su dalje u Kupu BiH nakon što su večeras u dvorani Mejdan savladali visočku Bosnu rezultatom 37:33 (18:15),

Gosti su se pokazali kao veoma dobra i neugodna ekipa. Veći dio prvog poluvremena nisu dopuštali domaćinima da pobjegnu na osjetniju prednost, no Tuzlacima je pošlo za rukom da u zadnjoj minuti povedu 18:15.

U nastavku susreta Sloboda iskusno održava prednost, u jednom dijelu meča imali su i šest golova razlike, te sasvim zasluženo prolaze dalje.

Tuzlake su do pobjede predvodili Davor Kadić i Arnad Hamzić sa po devet postignutih golova, a dobro ih je pratio i Emir Suhonjić sa osam pogodaka. U redovima Bosne Almir Osmanhodžić je postigao 10, a Emir Omanović devet golova.

SLOBODA - BOSNA VISOKO 37:33(18:15)

SLOBODA: Čajić, Ilić, Talevski 5, Denjo, Skopljak 3, Djana, Suhonjić 8, Omerović, Đulić, Torlaković, Memić 2, Hamzić 9, Manjić 1, Abdurahmanović, Kadić 9. Trener: Nedžad Mašić.

BOSNA V.: Žiga, Osmanhodžić 10, Burić, K. Čabarabdić 2, Harmandić 2, Sirćo, Balta 1, Toromanović 1, Keso 2, Karavdić, A. Čabarabdić, Karanović 6, Omanović 9, A. Jamaković, Babić, E. Jamaković. Trener: Senad Skopljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi