Sloboda u niži rang "povukla" Gradačac

Bosna u Visokom razbila Čelik

Sloboda u niži rang "povukla" Gradačac

J. Duvnjaković

Rukometaši Sloboda Solane i Gradačca večeras su u okviru 26. kola Premijer lige BiH podijelili bodove u tuzlanskom Mejdanu. Utakmica je završena rezultatom 24:24 (14:11), a samo remi u Tuzli najvjerovatnije ekipu iz Gradačca vodi u niži rang. 

Ekipa Slobode je ozbiljnije otvorila utakmicu koja za njih nije imala poseban rezultatski značaj, pa su već sredinom prvog poluvremena imali prednost od pet razlike. Veći dio te prednosti uspjeli su održati do kraja poluvremena uprkos činjenici da su u dva navrata imali čak dva igrača manje na terenu, a na poluvrijeme odlaze sa prednošću od tri razlike. 

Drugo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru ekipe Gradačca. Bolja organizacija napada na kraju im donosi novi bod, koji im ipak najvjerovatnije neće biti dovoljan za opstanak, pa će kao i ekipa Sloboda Solane od naredne sezone igrati po svemu sudeći igrati u nižem rangu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u ekipi Sloboda Solane bio je Čamdžić sa sedam pogodaka, dok se u ekipi Gradačca na vrhu liste strijelaca našao Božić sa devet pogodaka.’ 

U Visokom je do veoma važne pobjede u borbi za ostanak stigla domaća Bosna, koja je nadigrala Čelik sa ubjedljivih 40:25. Domaći su od samog početka diktirali tempo igre i na kraju su zasluženo slavili ubjedljivu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi