Sloga se lako obračunala protiv Dervente

Nova pobjeda za tim iz G. Vakufa-Uskoplja

Sloga se lako obračunala protiv Dervente

E. Čaušević

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja večeras su na svom terenu pobijedili Derventu sa 28:21 u meču osmog kola Premijer lige BiH.

Rukometaši Sloge su tako došli do svoje pete pobjede u ovoj sezoni Premijer lige BiH i nastavili sa dobrim rezultatima. Za Derventu je ovo bio već šesti poraz i ovaj klub se nalazi u samom dnu tabele.

Sloga je od prve minute krenula veoma odlučno u ovaj meč i nakon nekih desetak minuta bilo je jasno da se Derventa neće baš dobro provesti. Nakon prvog poluvremena Sloga je imala vodstvo 15:7, te je bilo samo pitanje kojom razlikom će na kraju slaviti.

Rukometaši Dervente su bili nešto bolji u drugom dijelu, ali se nisu mogli nositi sa sjajnom ekipom Sloge. Na kraju su domaći slavili sa sedam golova razlike, a konačan rezultat bio je 28:21.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Abdurahmanović Sedžad sa sedam golova, a dva manje dodao je Admir Purić. U ekipi hostiju istakao se Branko Mišanović sa pet golova.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Sloga - Derventa 28:21 (15:7)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloga: Pokvić, Močević, Spahić, Biljaka 4, Halebić 3, Demirović 1, Ljutić 1, Softić, Alić 2, Bilić 2, Purić 5, Abdurahmanović 7, Dedić 3.

Derventa: Škrga, Starčević, Sibinčić, Živanić 4, Lukić 1, Pejić, Denić 3, Pekić, Milinković 2, Dragičević 3, Zemunović 1, Stanković, Škrga R. 2, Ristić, Mišanović, Nikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi