Slogu iz Doboja preuzima šampion svijeta

Čeka se potpis

Slogu iz Doboja preuzima šampion svijeta

Rukometni klub Sloga Doboj u narednim danima dobit će novog trenera.

Premijerligaš u godinama koje dolaze želi napraviti iskorak, a u skladu s tim ambicijama vodstvo kluba želi na trenersko mjesto postaviti zvučno ime, tačnije Marija Kelentrića.

Čovjek koji je s hrvatskom reprezentacijom 2003. godine osvojio Svjetsko prvenstvo doskoro je radio u stručnom štabu Veselina Vujovića u Zagrebu, a posao u Slogi za njega bi ujedno bio i prvi samostalni u trenerskoj karijeri.

Iz kluba su potvrdili kako su dogovoreni skoro svi detalji i da bi Kelentrić, koji je rođen u Gradačcu, trebao ubrzo doputovati u Doboj kako bi stavio paraf na ugovor.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dosadašnji treneri Danko Panić i Dejan Vasilić ostat će u stručnom štabu.

Kroz igračku karijeru Kelentrić je, podsjećanja radi, igrao za Zagreb, Essen, Saint-Marcel Vernon, Melsungen, Celje, Agram, Medveščak... Za Hrvatsku je branio na više od 80 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi