Slovenci ubjedljivi protiv Crne Gore

Idu u drugo kolo Eura

Slovenci ubjedljivi protiv Crne Gore

E. Čaušević

Rukometaši Slovenije nakon turbulentna dva dana večeras su se vratili na teren i u meču trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva savladali su ekipu Crne Gore sa 28:19.

Slovenci su bili u velikom šoku nakon što su ostali bez pobjede protiv Njemačke golom koji je postignut nakon isteka vremena. Čak je bilo priča da će Slovenija napustiti takmičenje, no nekoliko sati pred večerašnji meč saopšteno je da će nastaviti put na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Veselina Vujovića večeras su lakše od očekivanog savladali Crnu Goru. Ekipa Crne Gore pružila je odlično izdanje u prvom dijelu meča kada su imali samo jedan gol zaostatka (14:13), no njihova igra raspala se u nastavku meča.

Slovenci su to iskoristili, te su punili mrežu protivničke ekipe. Pitanje pobjednika bilo je poznato desetak minuta prije kraja, a jedino će bilo upitno s kojom razlikom će na kraju slaviti ekipa Slovenije. Najefikasniji u ekipi Slovenije bio je Marguc sa šest golova koliko je postigao i Ševaljević u protivničkom timu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Selekcija Slovenije plasirala se ovom pobjedom u drugi krug takmičenja, ali će s trećeg mjesta ići dalje iza Makedonije i Njemačke. Crna Gora se večeras oprostila od Evropskog prvenstva.

Datum i vrijeme odigravanja 17.01.2018.
Dvorana Arena Zagreb
Gledalaca
Sudije Matija Gubica, Boris Milošević (Hrvatska)
Isključenja
Crna Gora Slovenija
19 28
Rezultat na poluvremenu
13 14
Top strijelci
Ševaljević 6 Marguc 6
Lipovina 4 Bezjak 5
Božović 3 Blagotinšek 4
Vujović 2 Mackovšek 3
Grbović 2 Mlakar 3
Anđelić 1 Zarabec 2
Radović 1 Grebenc 1
Trener
Dragan Đukić Veselin Vujović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi