Slovenci više ne čekaju, da li će i fudbalska sezona biti završena?

Kraj rukometnog prvenstva

Slovenci više ne čekaju, da li će i fudbalska sezona biti završena?

Kao i u većini Evrope, strah od širenja novog koronavirusa je zaustavio sport i u Sloveniji.

Dok se drugi nacionalni savezi i organizatori međunarodnih takmičenja u različitim sportovima nadaju nastavku sezone, Slovenci ne misle više čekati na eventualno povoljniju situaciju kako bi sport (ove sezone) ponovo krenuo.

Naime, Slovenija je još krajem prošle sedmice zvanično prekinula košrakašku sezonu, bez proglašenja šampiona.

Sada su Slovenci odlučili prekinuti i rukometnu sezonu.

U prvom rangu se u trenutku prekida na liderskoj poziciji nalazila ekipa Celja koja postaje šampion.

Treba svakako istaći da je naš reprezentativac Dino Hamidović sezonu tako završio na trećem mjestu sa svojim Trimo Trebnjem, dok je Ibrahim Haseljić prekid dočekao na četvrtom mjestu na kojem je njegovo Gorenje.

Sada je pitanje da li će Slovenci odlučiti prekinuti i fudbalsku sezonu, s obzirom da su takmičenja u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i dalje zvanično tek odgođena.

Inače, do sada je u Sloveniji potvrđeno više od 500 slučajeva osoba pozitivnih na novi koronavirus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi