Smajlagić: Ne smijemo zavaravati jedni druge

Selektor oprezan nakon utakmice protiv Kosova

Smajlagić: Ne smijemo zavaravati jedni druge

H. Zilić

Bh. rukometaši u tuzlanskom Mejdanu savladali su Kosovo sa 25:18 u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropko prvenstvo i tako smo osigurali treće mjesto u grupi prije posljednja dva kola.

Duel u Mejdanu kao i onaj u Prištini u srijedu imao je dosta uspona i padova u igri naše reprezentacije, ali u finišu serija naših momaka koja nas je odvela do konačnih +7.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili selektor Irfan Smajlagić i reprezentativac Amir Muhović.

Prvi je riječ imao selektor Smajlagić.

"Vidjeli smo da reprezentacija Kosova ima glavu i rep. I mi smo bili pod opterećenjem kao i oni. Kosovo je na okupu duže od nas. Naporno je igrati ove kvalifikacije. Igranje, treninzi, putovanje, to organizam mora izdržati", rekao je Smajlagić i dodao:

"Znao sam da će biti teška utakmica u svakom smislu. U sportu odlučuju nijanse. Jedan pad od tri-četiri minute i dolazi se do rezultata. Hvala svima na fer i korektnom odnosu."

Oglasi

O šansama naše selekcije za plasman na Evropsko prvenstvo Smajlagić je bio oprezan.

"Očekujem da igrači svaki dan budu bolji, rezultat moramo graditi na osnovu svog rada. Za svaku utakmicu moramo imati pripremu tako i za Slovence i Crnogorce, to su selekcije koje ne propuštaju velika takmičenja. Cilj mi je da igrači budu sve bolji i da kroz rad gledamo napredak. I igrači sami moraju voditi računa oo sebi. Trebat će nam duži period da ovo sve posložimo. Mi smo u situaciji koja zahtjeva ozbiljan i dug rad. Ne smijemo zavaravati jedni druge."

Medijima se na kraju obratio i reprezentativac Amir Muhović.

"Čestitam saigračima na trijumfu, igračima Kosova također čestitam na fer igri i borbi. Posebno se zahvaljujem na srdačnom dočeku u Prištini", rekao je Muhović zatim dodao:

"Cilj smo ostvarili u ove dvije utakmice. Na selektoru je da ocjeni da li je to kako treba. Mislim da moramo biti zadovoljni sa bodovima. I najbitnije možda od svega, niko se nije povrijedio i spremni dočekujemo odlučujuće dvije utakmice u ovim kvalifikacijama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi