Pobjedi se ne gleda u zube: Bh. rukometaši savladali Kosovo i ostali u utrci za plasman na EURO
FOTO: E. Dindić

Susret odigran u tuzlanskom Mejdanu

Pobjedi se ne gleda u zube: Bh. rukometaši savladali Kosovo i ostali u utrci za plasman na EURO

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Tuzli odigrala meč četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Dočekali smo selekciju Kosova i konačan rezultat je bio 25:18 za našu selekciju koja je tako upisala drugi trijumf u tekućim kvalifikacijama.

Otvaramo dobro meč. Držali smo prednost od dva gola razlike, a na golu smo imali sjanog Admira Ahmetaševića.

Kao i u Prištini, tako i u Tuzli dolaze crne minute u napadu. Bili smo usporeni, imali sporu loptu, nekoliko promašaja što je rezultiralo da Kosovo u 26. minuti dođe na gol zaostatka rezultat je glasio 8:7.

Ipak u finišu prvog poluvremena golovima Panića i Burića vraćamo +3 i na odmor odlazimo sa 10:7.

U prvom poluvremenu briljirao je Ahmetašević sa fenomenalnih 11 odbrana i obzirom da nam je napad opet kočio, odbrana je ta koja nas je držala u pozitivnom rezultatu u prvom poluvremenu.

Moramo izdvojiti i golmana Kosova Harisa Berishu koji je u prvom poluvremenu skupio sedam odbrana.

Oglasi

Drugo poluvrijeme otvaramo golom Panića i odlazimo na maksimalnih +4. Odbrana je također bila na nivou i u drugom poluvremenu.

Kosovo se nije predavalo, a tri razlike držali smo do 38. minute kada Kosovo pravi seriju i dolazi na -1, na semaforu je pisalo 13:12 za Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga Herceg preuzima odgovornost i postiže dva vezana gola, vraća nas na +3, rezultat je bio 15:12.

Do kraja meča Ahmetašević se ponovo probudio, a u napadu smo bili smireniji, efikasniji i do kraja priveli meč rezultatom 25:18.

U napadu su ponovo rapsoloženi bili Panić i Burić, a na golu je briljirao Ahmetašević sa 19 uspješnih intervencija. Treba dodati i mladog Bekira Čordaliju golmana Vogošće koji je u posljednjih deset minuta skinuo dva sedmerca gostima kada se utakmica lomila.

Naša selekcija je ovim trijumfom osigurala treće mjesto u grupi što bi na kraju moglo biti dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo, ali sve će jasnije biti nakon posljednja dva kola i duela protiv Slovenije i Crne Gore, ali i nakon rezultata u ostalim grupama jer će na EURO otići četiri od osam najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Promo

Top Komentari

JJRamzes
Volim te BiH. Kosovo Republjik!
4 1
user1677191664
Dobro ovo opet izgleda kako je bilo,,fali ovdje jos Buric,Haseljic,Malinovic,Peric,,sa njima jos smo bolji i sira nam klupa,,,izgleda cemo uspjeti nekako nadomjesitit Vranjesa,,Prcea,,Karacica,,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi