Irfan Smajlagić objavio širi spisak za dvomeč sa Kosovom

Dosta igrača iz domaćeg prvenstva

Irfan Smajlagić objavio širi spisak za dvomeč sa Kosovom

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu će odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2024. godine.

Naša reprezentacija će prvo 8.marta odigrati utakmicu u Prištini protiv Kosova, a zatim četiri dana kasnije isti protivnik dolazi u Tuzlu.

Jasno je da je naša reprezentacija favorit u ove dvije utakmice, te da moramo ostvariti dvije pobjede kako bi održali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Irfan Smajlagić objavio je prošiteni spisak igrača za ove dvije utakmice.

Na spisku se nalaze: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Harun Hodžić, Bekir Čordalija, Josip Perić, Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Marko Davidović, Nikša Petrović, Adnan Isaković, Edin Klis, Damir Kadrić, Igor Mandić, Marin Vegar, Vladan Lončar, Mirko Herceg, Luka Knežević, Omer Mehmedović, Marko Panić, Nedim Hadžić, Faris Čolaković, Emir Suhonjić, Senjamin Burić, Adin Faljić, Gafar Hadžiomerović, Amir Muhović, Haris Buljina, Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Srđan Predragović, Luka Perić, Mladen Bošković i Amar Kendić.

Oglasi

Ono što sigurno raduje sve ljubitelje domaćeg rukometa jeste da se na širem spisku nalazi nekoliko jako perspektivnih igrača iz domaće lige.

Naša reprezentacija trenutno se nalazi na posljednjem četvrtom mjestu u grupi 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Kosovo kao i naša reprezentacija ima dva poraza iz dvije odigrane utakmice, te je jasno da moramo ostvariti dvije pobjede protiv ove reprezentacije.

Na prvom mjesto nalazi se reprezentacija Crne Gore, dok je na poziciji broj 2 reprezentacija Slovenije, a obje imaju po dvije pobjede.

Osim dvomeča sa Kosovom, naša reprezentacija će 27. aprila na domaćem terenu dočekati Sloveniju, a kvalifikacije zatvaramo 30. aprila gostovanjem u Crnoj Gori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi