Najuspješnija sezona od osnivanja ŠR "Čelik-Junior"
Škola rukometa "Čelik Junior" je pravi zenički proizvod, koji egzistira tek 10 godina, ali koja ima sistem i iza njih stoje brojni uspjesi, odnosno rezultati

Plasirali se u jedinstvenu 1.ligu FBiH

Najuspješnija sezona od osnivanja ŠR "Čelik-Junior"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ligaški dio takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH bliži se kraju. Ostalo je još jedno kolo s kojim će biti okončana takmičarska sezona. Za mlađeg zeničkog ligaša, Školu rukometa "Čelik Junior", biće to do sada najuspješnija sezona od osnivanja.

Pobjedom u prošlom 25. kolu protiv Krajine, izabranici trenera Vladimira Zeljke definitivno su potvrdili treću poziciju, i plasman u rvu jedinstvenu ligu Federacije BiH.

„Tačno je da je ovogodišnja sezona za nas najuspješnija od osnivanja 2009. godine. Pobjedom protiv Krajine smo potvrdili treću poziciju, koju sigurno prije početka sezone niko nije očekivao. Cilj nam je bio obezbjediti plasman u jedinstvenu ligu i u tom smo uspjeli. Susret protiv Čelika u posljednjem kolu za nas nema takmičarski značaj. Nakon utakmice protiv Krajine većinu igrača koji su iznijeli prvenstvo poslali smo na odmor, a priliku ćemo u posljednjem kolu pružiti mlađima, koji su imali manju minutažu ove sezone“, istakao je trener Vladimir Zeljko.

Za mladu i neiskusnu ekipu Škole rukometa Čelik Junior, takmičenje u društvu ekipa poput Slobode, Krivaje, Čelika, Gradačca, bilo je veliki izazov i iskustvo.

„Za nas je ova liga veliko iskustvo. Iako smo imali problema s povredama uspjeli smo postići dobre rezultate. Nadam se da ćemo stečeno znanje dobro iskoristiti u narednoj sezoni i postići još bolje rezultate. Moramo istaći da smo sezonu završili ispred nekih ekipa, koje imaju mnogo veći budžet od nas, ali mi smo zahvaljujući igračima iz naše škole, te s nekoliko iskusnih igrača poput Bajramovića i Martinovića ipak uspjeli sezonu završiti iza neprikosnovenih Slobode i Krivaje" kazao je Zeljko.

Zanimljivo da u Zenici imaju dva rukometna kluba, ali samo je Škola rukometa "Čelik-Junior" može se kazati pravi klub, budući da imaju sve kategorije, odnosno takmiče se u svim uzrastima što nije slučaj sa RK Čelik.

U posljednjem, 26. kolu koje se igra narednog vikenda u zeničkoj Areni na programu je gradski derbi između Čelika i ŠR Čelik junior, bez obzira na ishod te utakmice, prvenstvo će Čelik-Junior okončati na trećoj, dok će RK Čelik sezonu završiti na četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi