Srbija nakon drame odigrala remi protiv Danske i ostala u igri za OI

Danska je imala posljednji napad za pobjedu, ali ga nije uspjela iskoristiti

Srbija nakon drame odigrala remi protiv Danske i ostala u igri za OI

S. Pašalić

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je u posljednjem 5. kolu Grupe 1 Svjetskog prvenstva odigrala meč protiv Danske, a na kraju je završilo 26:26.

Srbija je puno bolje otvorila meč i vrlo brzo povela sa 8:3, a nešto kasnije je stigla i do 6 golova prednosti kada je imala vodstvo 13:7.

Danska je međutim do kraja poluvremena ipak uspjela smanjiti prednost Srbije koja je na odmor otišla sa vodstvom 14:11.

U nastavku je Danska zaigrala bolje i stigla je do izjednačenja (16:16), ali Srbija ponovo vraća prednost i brzo stiže do vodstva 20:18.

Danska je međutim stigla do preokreta i do kraja je u par navrata imala gol prednosti, a nakon velike drame na kraju je završilo 26:26.

Srbija nije uspjela doći do polufinala Svjetskog prvenstva i trenutno je na 4. mjestu, a može biti i treća ukoliko Njemačka izgubi od Norveške.

Ukoliko ipak Njemačka slavi, Srbiju čeka baraž za OI gdje će se boriti sa četvrtoplasiranom ekipom iz Grupe 2.

Holandija je u okviru ove grupe savladala Južnu Koreju sa 40:33, dok Norveška i Njemačka od 12:30 igraju svoj meč.

U okviru grupe 2 su odigrana dva meča. Rusija je slavila protiv Španije sa 36:26, a Japan je razbio Rumuniju sa 37:20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi