Rukometašice izgubile živce: Utakmica u Srbiji prerasla u tuču i totalni haos na terenu

Nemile scene u gradskom derbiju

Rukometašice izgubile živce: Utakmica u Srbiji prerasla u tuču i totalni haos na terenu

Haris Zilić

Za rukomet se često kaže da je grub sport, a rukometašice iz Srbije kao da su to htjele bukvalno prikazati u gradskom duelu, ali njihov potez nije za pohvale.

Gradski duel Radničkog i ORK Beograda prerastao je u masovnu tuču rukometašica na terenu.

Umjesto da se priča o lijepom rukometu, dobroj igri, ovaj duel će ostati upamćen po nemilim scenama.

U 42. minuti pri vodstvu Radničkog rezultatom 16:14 došlo je do naguravanja, kasnije i fizičkog obračuna rukometašica.

Ženskim rukomet!!! Uznemirujući sadržaj, nije za mlađe ispod 18 godina!!! Utakmica između RK Radnički Beograd i ORK Beograd, gradaki derbi prerastao u box meč.

Posted by Loznica Grad on Monday, October 30, 2023

U cijeloj gužvi na teren su utrčali treneri, službena lica, sudije su također pokušavale razdvojiti igračice, ali jednostavno gužva je bila nezapamćena.

Oglasi

I sa tribina su se čula dobacivanja, čak su i pojedini gledatelji pokušali da utrče na teren.

Sve je počelo nakon jednog klasičnog prekršaja na devet metara koji je očigledno bio iskra koja je zapalila sve na parketu i izazvala totalni haos.

O ovom nemilom događaju bruje medij u Srbiji, a posebno jer je riječ o djevojkama, veoma mladim djevojkama koje se bave sportom u ovom slučaju rukometom.

Mediji u Srbiji prenose informaciju da je jedna od igračica zadobila i lom ruke.

Naravno Rukometni savez Srbije će uskoro ozvaničiti i kazne za učesnice ovog haosa, nema sumnje da će kazne biti poprilično oštre.

Top Komentari

user1676114259
Fali im qurtza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi