Srbija i Hrvatska poraženi od Francuske i Norveške

Evropsko rukometno prvenstvo

Srbija i Hrvatska poraženi od Francuske i Norveške

Rukometaši Francuske slavili su danas tokom trećeg dana Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Srbije rezultatom 36:26.

Francuzi su odlično otvorili meč i veoma brzo došli do prednost od 5:2. Prednost su održavali do samog kraja prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 19:16.

Kako se meč bližio kraju, tako je i prednost rukometaša Francuske rasla. Sredinom drugog poluvremena bilo je jasno da će Francuzi upisati i svoj drugi trijumf na turniru, dok je Srbiji ovo drugi poraz. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nyokas sa osam golova, dok je Luc Abalo dodao šest. U poraženom timu Žarko Šešum je pogodio sedam puta.

Francuska - Srbija 36:26

Srbija: Šešum 7, Nikčević 3, Marjanović 1, Đukić 3, Nenadić 4, Bošković 3, Rnić 2, Zelenović 1, Marsenić 1, Orbović 1.

Francuska: Nyokas 8, Honrubia 1, Karabatić 4, Mahe 5, Abalo 6, Sorhaindo 3, Guigou 3, Luka Karabatić 1, Derot 2, Porte 3.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Hrvatska je poražena od Norveške rezultatom 34:31.

Čitav meč je prošao u izjednačenoj igri, a Hrvati su na poluvremenu imali gol prednosti (17:16).

Odlučujuću prednost Norveška je napravila tek u posljednjih deset minuta kada su poveli sa tri gola razlike. U ovakvom meču Kauboji to nisu mogli stići te su Norvežani nakon poraza od Islanda upisali prvu pobjedu na turniru. Hrvatska također ima omjer 1-1 nakon ovog meča.

Hrvatska - Norveška 31:34

Norveška: Sagosen 3, Hykkerud 1, Mamelund 1, Tonnesen 5, Jondal 2, Bjornsen 7, Gullerud 1, O'Sullivan 3, Reinkink 5, Hansen 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti