Srbija se plasirala na Svjetsko prvenstvo poslije šest godina

Remijem u Portugalu

Srbija se plasirala na Svjetsko prvenstvo poslije šest godina

Rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Njemačkoj i Danskoj.

Nakon pobjede nad Portugalom rezultatom 28:21 u prvoj utakmici baraža, popularni Orlovi su na gostujućem terenu odigrali neriješeno 25:25 i tako osigurali svoje mjesto na smotri najboljih svjetskih selekcija.

Srbija je loše ušla u meč i u nekoliko navrata je bila u zaostatku od četiri ili pet golova, dok se na odmor otišlo pri vodstvu Portugala rezultatom 13:10. U nastavku utakmice, Srbija je dodala gas i nije sebi priuštila luksuz da prokocka visoku prednost iz prvog duela.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bogdan Radivojević sa šest golova, dok su Nemanja Ilić i Zelenović postigli po četiri. U portugalskoj selekciji su Baros i Portela imali po četiri gola i predvodili su listu strijelaca.

Za Srbiju će učešće na predstojećem Svjetskom prvenstvu biti prvo nakon 2013. godine u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi