Srbija ne može pronaći selektora, tamošnji savez donio besmislenu odluku

Nakon sramotnih ispada tokom i poslije Evropskog prvensta u Hrvatskoj

Srbija ne može pronaći selektora, tamošnji savez donio besmislenu odluku

Rukometna reprezentacija Srbije nije ostvarila zapažen rezultat na proteklom Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Muči se posljednjih godina ova nekada snažna selekcija, a više od samih rezultata zabrinuli su međusobni "obračuni" u reprezentaciji koji su kulminirali odlaskom selektora Jovice Cvetkovića.

Cvetković je nakon Evropskog prvenstva napustio kormilo Srbije, a tome su prethodila zaista sramotna prepucavanja i međusobne optužbe. Rukometaši su Cvetkovića optuživali da je tokom prvenstva konstantno bio pijan, te da je u takvom stanju vodio utakmice, dok je bivši selektor Srbije uzvraćao istom mjerom i optuživao igrače za nedolično ponašanje, ali i poručivao da je u svemu bilo i prijetnji.

Tokom samog prvenstva su se pojavljivale glasine o fizičkim obračunima unutar reprezentacije Srbije, a ovakve priče su bile bolje medijski pokrivene od samih utakmica.

Rukometni savez Srbije se i nakon odlaska Cvetkovića nalazi u velikim problemima i ne uspijeva pronaći novog selektora jer su očigledno svi tamošnji stručnjaci zaključili da selekciju Srbije treba zaobilaziti u širokom luku nakon dešavanja na Evropskom prvenstvu.

Kako RSS nikako nije mogao pronaći novog selektora, odlučeno je da se kormilo muške selekcije Srbije prepusti u ruke Ljubomira Obradovića, selektora ženske selekcije ove zemlje.

Dakle, Obradović će u narednom periodu biti selektor i muške i ženske reprezentacije Srbije, što je svakako presedan u sportu. Ovaj iskusni stručnjak će tako muške selektor reprezentacije biti i u narednim prijateljskim mečevima, a u Rukometnom savezu Srbije se nadaju da će što skorije pronaći trajno rješenje.

Obradovićev pomoćnih u muškoj reprezentaciji će biti proslavljeni srbijanski rukometaš Dragan Škrbić, ali i dalje nema informacija ko bi trebao "trajno" preuzeti reprezentaciju Srbije.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Ja cirkusanata ovi su gori nego mi
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi