Šta kažu kladionice: Može li klub koji se "raspada" do finala Lige prvaka?

Počinje Final Four

Šta kažu kladionice: Može li klub koji se "raspada" do finala Lige prvaka?

Evropski prvak iz 2017. RK Vardar je u teškoj situaciji. Ruski gazda Sergej Samsonenko napušta skopskog velikana i budućnost kluba je pod velikim znakom pitanja.

Šta će biti sa dugovima, igračima čiji se odlazak u velikom broju očekuje po okončanju sezone još se ne zna, a navijači su pozvali dugogodišnjeg sponzora i nekadašnjeg prvog čovjeka Mihajla Mihajlovskog da se vrati i spasi klub.

"Prihodi od EHF-a i sponzora nisu ni 10% onoga što ja ulažem u klub svake godine. O ovome pričam prethodnih sedam godina, uvijek je ista stvar. To je glavni razlog zbog kojeg ne mogu sponzorisati klub naredne sezone. RK Vardar je simbol ove zemlje, pozivam makedonske biznismene da dođu i pomognu spasiti ponos nacije", izjavio je Samsonenko nakon što je najavio da napušta klub, pa samim time najavio i veliku krizu Vardara.

Međutim, na terenu za još uvijek za Vardar nema krize. Makedonski rukometni gigant je izborio novi Final Four.

Vardar je nekako prebrodio prepreku zvanu Pick Szeged u posljednjoj rundi play-offa i čekirao kartu za Final Four u Kelnu.

Makedonski velikan će večeras u polufinalu igrati protiv Barcelone, što će biti sve osim lagan zadatak.

Šta više, Barcelona je izraziti favorit, ali se nikako ne smije zaboraviti "šampionsko srce" Vardara. Međutim, kladionice ne vjeruju pretjerano prvaku Evrope iz 2017. godine.

Barcelona i Vardar će "ukrstiti koplja" u 18:00 sati, a kladionica MOZZART nudi kvotu 1.25 na favorizovane Katalonce. Ko se pak odluči kladiti na Vardar ima priliku odlično zaraditi!

Ipak prije nego što snage odmjere Barcelona i Vardar za mjesto u finalu borit će se Veszprem i Kielce. Duel ove dvije ekipe počinje u 15:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.