Španija razbila Makedoniju
Španci su opravdali ulogu favorita i na kraju su uvjerljivo slavili (Foto: EPA)

Meč bez uzbuđenja

Španija razbila Makedoniju

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Španije savladala je večeras u Varaždinu selekciju Makedonije rezultatom 31:20 u susretu grupe 2 Evropskog prvenstva. Makedonci nisu mogli apsolutno ništa napraviti protiv raspoloženog rivala i na kraju su deklasirani u ovom meču.

Španci su dominirali od početka do kraja meča. Susret su otvorili sa 3:0, prednost su u ostatku prvog poluvremena povećavali iz napada u napad, imali su i dvocifrenu razliku, a na odmor su otišli sa devet golova viška, 15:6.

Nastavak donosi također istu sliku na terenu. Španija je bez prevelike muke održavala stečenu prednost, Makedonci su izgledali potpuno nemoćno i samo je bilo pitanje sa koliko golova razlike će ovaj susret završiti.

Španci su u 51. minuti imali i najvećih plus 13 (27:14), ali su malo smanjili gas, pa Makedonci uspijevaju ponovo da dođu na minus 10, (27:17).

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Do kraja meča odbrane se nisu igrale. Španija je lagano privela meč kraju i došla je do pobjede od 11 golova razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Eduardo Gurbindo sa šest golova, Ferran Sole i Adrian Figuerras su dodali po pet, dok su na drugoj strani Manaskov i Stoilov postigli po četiri gola.

Datum i vrijeme odigravanja 21.1.2018    20:30
Dvorana Arena Varaždin
Gledalaca
Sudije Repkin, Gousko (Bjelorusija)
Isključenja Makedonija (2min), Španija (6min)
Domaćin Gost
20 31
Rezultat na poluvremenu
                         6                   15
Lista strijelaca
Manaskov 4 Garbindo 6
Stoilov 4 Sole 5
Taleski 3 Figueras 5
Kuzmanovski 2 Guardiola 3
Velkovski 2 Dujshevbaev 2
Popovski 2 Sarmiento 2
Lazarov 1 Arino 2
Trener
R. Gonzalez J. Ribera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti