Rutinska pobjeda Danske nad Španijom

Evropsko prvenstvo, Grupa D

Rutinska pobjeda Danske nad Španijom

Utakmicom Španija - Danska završeno je takmičenje u okviru Grupe D Evropskog prvenstva u rukometu, a Danci su na ovom meču slavili pobjedu rezultatom 25:22.

Danska je opravdala ulogu favorita i dosta lako stigla do pobjede nad Špancima. Na početku susreta se igralo gol za gol, da bi onda izabranici Nikolaja Jacobsena preuzeli prednost.

Imali su Danci polovinom prvog dijela i +3, ali Španija do odlaska na odmor smanjuje daficit na samo jedan gol. Na poluvrijeme se otišlo prednošću Danske 14:13, a početkom drugog dijela Španci stižu do izjednačenja.

Ipak, to je bilo sve što smo vidjeli od Španaca s obzirom da Danska ponovo preuzima prednost i sigurno je čuva do samog kraja susreta.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Najefikasniji u reprezentaciji Španije je bio Alex Dujshebaev sa šest golova, dok je četiri postigao Raul Entrerrios. Kada je u pitanju pobjednička ekipa, osam golova je postigao sjajni Blling Christensen, dok je šest dodao Mikkel Hansen.

Iz Grupe D u narednu fazu takmičenja idu Španija, Danska i Češka, dok se Mađari opraštaju od Evropskog prvenstva sa tri poraza.

Datum i vrijeme odigravanja 17.1.2018. - 20:30
Dvorana Arena Varaždin
Gledalaca /
Sudije Volodkov, Zotin
Isključenja /
Španija Danska
22 25
Rezultat na poluvremenu
13 14
Score box
Alex Dujshebaev 6 Balling Christensen 8
Entrerrios 4 Mikkel Hansen 6
Figueras 3 Lague Schmidt 4
Rivera 2 Landin Jacobsen 2
Arino 2 Lindberg 2
Daniel Dujshebaev 2 H. Toft Hansen 2
Sole 1 R. Toft Hansen 1
Trener
Ribera Jacobsen

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi