Stop za RK Gračanica u G. Vakufu Uskoplju: Sloga obradovala navijače u velikom derbiju!

Publika je mogla da uživa u kvalitetnom rukometu

Stop za RK Gračanica u G. Vakufu Uskoplju: Sloga obradovala navijače u velikom derbiju!

S. Mlaćo

U derbiju 4. kola rukometne Premijer lige BiH rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja savladali su RK Gračanica 27:24 (13:11).

Publika je u uzavreloj atmosferi vidjela kvalitetan rukomet, a na prvu pauzu se otišlo pri rezultatu 13:11 i bilo je jasno da će i u nastavku biti mnogo uzbuđenja.

Igralo se gol za gol, a u 52. minuti na semaforu je pisalo 23:21. Gosti se ne predaju , no pet minuta kraja Sloga dolazi na plus tri, bilo je 25:22. Imali su gosti napad, no nisu pogodili, a Sloga zatim pogađa za 26:22 i bilo je jasno da bodovi ostaju u Gornjem Vakufu Uskoplju.

Na kraju konačnih 26:23 te druge ovosezoske pobjede Sloge, a prvi poraz RK Gračanica.
Kod Sloge se istakao Goran Biljaka sa sedam golov, a po pet su dodali Admir Purić i Ajdin Demirović. Vrijedi istaći i kvalitetnu partiju Anesa Halebića koju je upotpunio sa tri gola.

Bolji od ostalih kod gostiju bili su Dušan Živanov sa sedam golova, te po pet Aleksa Radičević i Adnan Tufekčić.

Treba istaći sjajnu atmosferu u dvorani u G.Vakufu Uskoplju, te da su susretu prisustvovali i gostujući navijači. Sve je proteklo bez ijednog incidenta što je za svaku pohvalu, a nakon meča prava ludnica u dvorani i veliko slavlje domaćih rukometaša i navijača.

Premijer liga BiH u rukometu, 4. kolo:

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje - RK Gračanica 27:24 (13:11)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

MRK Sloga: Biljaka 7, Halebić 3, Demirović 5, Dedić 3, Gudić, Ljutić 1, Đikić, Rušpić, Pokvić, Stanojčić 3, Pedić, Kahrić, Šaravanja, Purić 5, Destanović, Demirović.

RK Gračanica: Bosić, Šahdanović 1, Tomić 2, Bosić, Šestan, Radičević 5, Tufekčić 5, Ćuzović, Mehmedović, Džinović 4, Pejčinović, Živanov 7, Jovanović, Dželilović, Musić, Šuša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi