Studenti sigurni u Čapljini, Gračanica bolja od Gradačca

Premijer liga, 5. kolo

Studenti sigurni u Čapljini, Gračanica bolja od Gradačca

Edmir Škorić

Rukomtaši sarajevske Bosne slavili su ubjedljivu pobjedu u Čapljini u petom kolu Premijer lige BiH.

Čapljina je samo na početku imala neku rezultatsku prednost (3:1), ali ostatak utakmice pripao je gostima iz Sarajeva, koji su na kraju slavili sa 39:23, a na poluvremenu su vodili 21:12.

Najefikasniji u Bosni bio je Delić sa osam golova, dok su kod domaćih Matić i Brkić postigli po pet golova.

Rukometaši Gračanice u komšijskom derbiju savladali su Gradačac sa 38:33. Za Gračanlije je to bila četvrta pobjeda i trneutno su lideri sa 11 bodova. Gradčac je ostao na dvije pobjede, te upisao treći poraz.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najraspucaniji kod domaćih bili su Osmahodžić sa osam, te Suhonjić, Mehinović i  Salkić sa po šest golova. Kod gostiju Šijaković je zabio devet, a Zrnić sedam golova.

Treba kazati da su se kod domaćih povrijedili Salkić i Buljugija, dok se u Zenici u prošlom kolu kod Gračanlija povrijedio Međić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.