Šuman i Prce: Greške su nas skupo koštale

Poraz na otvaranju Eura

Šuman i Prce: Greške su nas skupo koštale

Rukometaši BiH poraženi su od Norveške u svom debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Bilala Šumana su odlično ušli u utakmicu, ali u nastavku domaći su je brzo okrenuli u svoju korist i na kraju zasluženo slavili rezultatom 32:26.

Po završetku utakmice u Trondheimu održana je i konferencija za medije na kojoj su se novinarima ispred našeg tima obratili selektor Bilal Šuman i reprezentativac Nikola Prce.

"Čestitam Norvežanima, igrali su veoma dobro. Sve ono što smo govorili o načinu njihove igre, o brzoj igri, na kraju se ispostavilo tačnim. Iskoristili su sve naše greške. Postigli su ogroman broj golova u kontri, što im nismo trebali dozvoliti. Pravili smo previše tehničkih grešaka i to nas je skupo koštalo", kazao je Šuman.

Komentar je dao i Prce.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Želio bih se zahvaliti Norvežanima na dobroj utakmici. Bili su bolji tim, pobijedili su. Dali smo ono što smo najmanje željeli, a to su lagani golovi i kontre. Mi smo debitanti na Evropskom prvenstvo, ovo je naša prva utakmica, učimo se..."

Narednu utakmicu BiH igra protiv Portugala.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Bravo momci- glavu gore - izgubili od predobre Norveske // sve je ovo super u rukomet se ne ulaze nista , skupljaju se pare za put - nema se , mi smo sirotinja - zato je ovo sve odlicno / momci su na EP i dostojno predstavljaju BiH - kapa do poda , idemo dalje
8 0
sport1
Na terenu u 39god ostavi srce, da to je on, Nikola Prce. Steta sto 1 poluvrijeme nisu igrali na suprotnoj strani, tako bi ga u drugom poluvremenu mogao mijenjati napad/odbrana bio bi svjeziji;-)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi