Rukometaši se okupljaju u Tuzli

Šuman: Imamo ogromnu šansu

E. Škorić

U Tuzli se danas okupila rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju čekaju dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Od 17 sati počelo je okupljanje naših rukometaša, koji su od 18 sati počeli s treningom u Mejdanu.

U četvrtak naše rukometaše čeka duel u gostima s Bjelorusijom, a onda će u subotu ugostiti Češku u Tuzli.

"Naša šansa je ogromna, nadam se da ćemo dobiti te domaće utakmice kako bi otišli na EP. Naravno, borit ćemo se u svakoj utakmici. Pokušat ćemo napraviti sve da pobijedimo Bjelorusiju u Minsku, a onda nas očekuje utakmica dva dana kasnije u Mejdanu", rekao je Šuman, pa je dodao:

"Možda nisu toliko atraktivni protivnici, ali ovo su jako kvalitetne i teške selekcije i imat ćemo jako težak zadatak. Od sutra ćemo biti kompletni, a u utorak nas već očekuje put u Bjelorusiju".

"Biće teško i u Minsku, sigurno i u Mejdanu, ali znamo da će dvorana biti prepuna i da ćemo imati ogromnu podršku s tribina, ali i javnosti. Uradićemo sve što možemo da pobijedimo".

Danas je jedan dio igrača stigao na okupljanje, dok će sutra doći Terzić, Tarabochia, Perić, Malinović, braća Burić i Nuić.

Top Komentari

addi
sretno.momci
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi