EHF odlučio: RS BiH neće biti suspendovan!

Dobre vijesti iz Barcelone

EHF odlučio: RS BiH neće biti suspendovan!

M. Šljivak

Evropska rukometna federacija (EHF) zaprijetila je tokom augusta Rukometnom savezu BiH (RS BiH) suspenzijom zbog situacije unutar krovne kuće bh. rukometa.

Prijetila je suspenzija reprezentaciji BiH, te klubovima u evropskim takmičenjima, ali do kazne na kraju ipak neće doći.

Na današnjem sastanku čelnika EHF-a odlučeno je da suspenzije RS BiH neće biti, jer je tokom prethodnog perioda Savez riješio određene probleme.

EHF će nastaviti da prati funkcionisanje RS BiH i sigurno je da će njegov rad biti pod budnim okom u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo. Krajem augusta održana je vanredna sjednica Skupštine RS BiH na kojoj su prihvaćene ostavke starog rukovodstva, a imenovani su novi članovi Upravnog odbora.

Novi UO će formirati dva udruženja, jedno za domaće takmičenje, drugo za reprezentaciju i oba udruženja bi trebabla dobiti nove žiro-račune jer je prethodni račun Saveza opterećen velikim dugovanjima što nas je moglo koštati suspenzije.

Top Komentari

BosnjoZmaj
Sinovi bosne
5 2
karlhajncbrazzzo
Svako dobro Bosno i Hercegovino!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi