Šuman: Situacija je veoma teška!

Okupili su rukometni reprezentativci

Šuman: Situacija je veoma teška!

S. Mlaćo

U sklopu priprema za kvalifikacije za EP sinoć su u Sarajevu okupili rukometni bh. reprezentativci.

Zbog koronavirusa nije došlo nekoliko pozvanih, a više o okupljanju, te utakmicama koje nas očekuju govorio je selektor Bilal Šuman,

"Okupili smo se sinoć, jutros smo obavili testiranje i ako bude sve uredu, trening bi održali u 18 sati. Imamo samo 15 igrača iz razloga zato što je deset igrača od 18 koji su bili na EP u januaru ne mogu doći. Neki su pozitivni, neko u izolaciji, a neki povrijeđeni. Sigurno ne možemo računati na Terzića, Panića, Marinovića, Vranješa, Haseljića, Tarabochiau, Perića... Sastav je mnogo izmijenjen, ima i igrača iz domaće lige. Slijedi nam improvizacija i što se tiče odbrane i napada", kazao je selektor Šuman, te dodao.

"Situacija pred ove kvalifikacije je veoma teška".

Prvi rival je Njemačka u četvrtak.

"Njemačka je favorit, 95 posto igrača igra Bundesligu. Mi imamo dva igrača iz Izraela koji još nisu igrali utakmice, neki su bili u izolaciji. Vidjet ćemo u kakvom smo stanju. Nadam se danas neće biti negativnih rezultata za nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi