Susretom Borac-NEXE počinje nova sezona SEHA lige

Susretom Borac-NEXE počinje nova sezona SEHA lige

Danas će početi nova sezona SEHA lige. Kao i prošle sezone i ove će prvi meč SEHA lige biti odigran u Banja Luci, a sastat će se domaći Borac i NEXE iz Našica.

Ove sezone u Ligi će nastupati deset timova - Borac. Sloga, Izviđač, Zagreb, Nexe, Metalurg, Vardar, Tatran, Lovećen i Meshkov.

 

Meč u Banja Luci odigrat će dvije ekipe koje su ove sezone već dva puta igrale u ovom gradu, ali pripremne mečeve. U oba susreta, slavili su gosti iz Našica. Borac ni u protekloj sezoni nije imao previše uspjeha sa ekipom NEXE. U Našicama, NEXE je slavio dok je u Boriku završilo remijem. 

 

Bilo kako bilo, Borac u novu sezonu ulazi sa novim trenerom te podmlađenom ekipom što goste postavlja u poziciju blagog favorita.

 

U preostalim susretima prvog kola sastaju se:

 

Tatran-Metalurg

Izviđač-Lovćen

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Vardar-Meshkov

Zagreb-Sloga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.