Sutra počinje Međunarodni rukometni turnir "Zaim Kobilica"
Zeničani su i ove sezone organizovali respektabilan turnir u čast legendardnog rukometaša i bivšeg reprezentativca BiH i Italije

Organizator turnira je RK Čelik

Sutra počinje Međunarodni rukometni turnir "Zaim Kobilica"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Četvrti međunarodni rukometni turnir „Zaim Kobilica“ biće održan u petak i subotu u zeničkoj Areni. U polufinalnim mečevima sastat će se u petak od 17 sati Čelik i Iskra, dok će od 19 sati snage odmjeriti Vogošća i Umag.

Između ove dvije utakmice biće upriličeno i svečano otvaranje turnira. U subotu su utakmice za plasman i to od 17 sati za treće mjesto, te od 19 sati finale.

Predsjednik kluba Pane Škrbić kazao je nešto više o organizaciji ovog turnira.

“Za ovaj turnir štampali smo specijalne pozivnice svim bivšim rukometašima. Također, delegacija kluba će posjetiti majku rahmetli Zaima Kobilice. Učinili smo sve da napravimo dobar turnir. Na turniru sudjeluju veoma jake ekipe, Vogošća je godinama u vrhu našeg nogometa, Umag je finalista Kupa Hrvatske, dok je Iskra izborila Premijer ligu. Očekujem kvalitetne utakmice i dobru posjećenost. Jedini smo sportski kolektiv u gradu koji vodi brigu o svojim legendama, jer ne znam da drugi sportski klubovi prave slične turnire kao što mi radimo za našeg Zaima”, kazao je predsjednik kluba, Pane Škrbić.

Trener Zeničana Seldin Rizvanović kazao je nešto više o igračkom kadru i trenažnom procesu

“Ekipa Čelika počela je pripreme nešto kasnije nego što je trebalo, ipak, fizički su stigli taj zaostatak i do početka sezone ostaje ima tehničko – taktičko uigravanje. Kostur ekipe je ostao skoro isti, što je svakom treneru drago. Napustili su nas Adi Pašalić i Jasmin Omerović, ali je uprava angažovala beka, Slavena Šijakovića iz Gračanice, baš onog igrača kojeg sam tražio. U planu je angažovanje još jednog ili dvojice igrača i to je igrački kadar s kojim ćemo jurišati na ostvarenje cilja, a to je prvo mjesto i povratak u Premijer ligu”, kazao je Rizvanović.

Kapiten Faris Mrako kaže da je atmosfera u ekipi odlična.

“Fizički smo stigli zaostatak i spremni smo, nedostaje nam taktičko – tehničkog dijela, ali to ćemo do početka sezone sustići. Turnir koji počinje sutra pokazat će gdje smo kada je u pitanju ta fizička sprema, naravno još ima do početka prvenstva i vjerujem da ćemo spremni dočekati prvo kolo”, kazao je Mrako.

Tokom današnje press konferencije zvanično je promovisan kao prvo ovogodišnje pojačanje Čelika, Slaven Šijaković, koji je prošle godine igrao za Gračanicu.

U rukometnom klubu Čelik odlučili su da ulaz na sve utakmice tokom turnira bude slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi