Zavidovići u iščekivanju revanša: "Uradili smo sve što smo mogli, djevojke su spremne"

Može li Krivaja proći Maccabi Rishon Lezion?

Zavidovići u iščekivanju revanša: "Uradili smo sve što smo mogli, djevojke su spremne"

Rukometašice Krivaje su jučer uspjele srušiti izraelski Maccabi Rishon Lezion u prvom meču (3. kolo EHF Challenge Cup), a sada ih očekuje revanš i prilika za prolazak dalje.

Nošene velikom podrškom publike u Zavidovićima, rukometašice Krivaje su slavile rezultatom 25:21. Ako i izgube sa manje od četiri razlike, proćiće u naredno kolo međunarodnog takmičenja.

O podvigu Krivaje u prvom, ali i očekivanjima od drugog meča razgovarali smo sa predsjednicom kluba Mirelom Bašić.

"Mi smo sve odradili, sve ćemo dati od sebe da dođemo i do druge pobjede i prođemo dalje. Poduzeli smo sve što smo mogli da se cure odmore i oporave za večeras, i fizički i psihički. Očekujemo punu dvoranu, da navijači budu naš osmi igrač kao i jučer", poručila je predsjednica ŽRK Krivaja.

Kakve su ambicije?

"Na početku sezone smo i mi, kao i svaki klub, imali problema sa finansijskim sredstvima. Nismo imali podršku opštine, načelnika, ali smo odlučili da razultatima dobijemo tu, da tako kažem, bitku za sredstva.... I pobjedom nad Grudama smo pokazali i našoj politici da treba ulagati u ženski sport. Imamo preko 120 djevojčica u klubu i sada smo dobili podršku opštine za ovu utakmicu, ali i podršku načelnika, kantona, građana, privrednika. Naša obaveza je zato da svim osvjetlamo obraz", poručila je Mirela Bašić i iskoristila priliku da se zahvali svima koji su pomogli njenom klubu:

"Željela bih se zahvaliti svima koji su na bilo koji način bili dijelom naše priče i pomogli nam da dođemo do uspjeha, a ako večeras prođemo tek će to biti veliki uspjeh. Pobijedili smo ekipu Gruda koja pet godina nije znala za poraz, i u drugom meču protiv Maccabija ćemo dati sve od sebe uz podršku pune dvorane".

Optimističan je i trener Krivaje, Adnan Bašić.

"Iskreno se nadamo da ćemo večeras pobijediti ili izgubiti sa manje od četiri razlike, da probamo proći dalje. Maccabi je veći, ima i veći roster, ali uz podršku publike i sjajnu partiju naše golmanice smo ih uspjeli pobijediti. Ima tu još igračica koje su mogle više, ali nisu dale svoj maksimu, ako to urade večeras imamo se čemu nadati. I mi smo umorni i oni, oni su tu doputovali, tako da smo tu negdje po tom pitanju. Sinoć nije bilo euforije nakon utakmice, nije još ništa gotovo, pokušaćemo danas napraviti veliki uspjeh", istakao je Bašić za SportSport.ba.

Da li su se djevojke oporavile za večerašnji ispit?

"Vjerujte da smo uradili sve što smo mogli, angažovali smo fizioterapeute, masere. Ipak, su to djevojke od 15-ak godina koje igraju uz podršku onih nešto starijih, ali i one su sve po 21 ili 22 godine... Žestok je raspored, odgodili smo i jednu utakmicu prvenstva. Igrali smo srijeda, subota, srijeda, a sada igramo petak, suboda - ali cure su spremne. Moram istaći da su oni bolja ekipa od nas, ali nisu pogodili što su trebali i nadam se da ćemo ih ponovo uspjeti iznenaditi uz pomoć naših navijača", poručio je Adnan Bašić za SportSport.ba.

Revanš meč Krivaje i Maccabija se igra večeras od 19:00 sati u Zavidovićima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi