Emma Nuhanović sa Šveđankama u borbi za evropsku bronzu

Iz BiH nikada nije stigao poziv

Emma Nuhanović sa Šveđankama u borbi za evropsku bronzu

H. Zilić

Evropsko juniorsko prvenstvo za rukometašice U19 ušlo je u svoju završnicu.

U borbi za zlato igrat će selekcije Rusije i Mađarske, a zanimljivo će biti i u borbi za bronzu gdje će snage odmjeriti Francuska i Švedska.

Na ovom turniru u dresu reprezentacije Švedske je i Emma Nuhanović jedna od natalentovanijih rukometašica Evrope.

Emma je ranije izjavila da ima veliku želju da igra za Bosnu i Hercegovinu, da je to njena država, ali do poziva nije došlo.

Prvo se nije našla na spisku naše seniorske reprezentacije, zatim ni na spisku naše juniorske selekcije koja je doživjela debakl na prvenstvu Evrope B divizije odražnom u Sjevernoj Makedoniji.

U međuvremenu stigao je poziv i Rukometnog saveza Švedske i ova talentovana rukometašica je isti prihvatila.

Emma je odigrala vrlo dobar turnir. Koristila je sjajno svoju minutažu, zabila je osam pogodaka i upisala osam asistencija, a sutra će imati priliku da sa Šveđankama proslavi i evropsku bronzu.

Top Komentari

Mowzilla
SAVEZ NAPOLjE!
1 0
Baco
Ima jos fore ,zovi te je....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi