Svemu dođe kraj pa i velikoj seriji Burićevog Flensburga

Poraz od Magdeburga

Svemu dođe kraj pa i velikoj seriji Burićevog Flensburga

A. Čaušević

U derbiju 26. kola rukometne Bundeslige Magdeburg je pobijedio Flensburg rezultatom 24:23. Benjamin Burić je na golu gostiju pružio dobru partiju.

Utakmica je bila izjednačena od početka do kraja. Nakon prvog poluvremena gosti su vodili 11:12, ali su nastavku domaći bili bolji za dva gola te su tako Flensburgu nanijeli prvi ovosezonski poraz.

Najefikasniji na susretu bili su Lasse Svan kod Flensburga te Nic Damgaard kod Magdeburga sa po sedam golova. Burić je meč okončao sa 11 odbrana, zaustavio je i jedan sedmerac.

Inače, ovaj poraz Flensburga značio je i kraj velike serije od 24 uzastopna trijumfa.

Flensburg je vodeći na tabeli sa 48 bodova, dva više i susret manje od drugoplasiranog Kiela. Magdeburg je treći sa 42 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi