Svjetsko prvenstvo otvoreno historijskim duelom!
(Foto: EPA) Ujedinjana reprezentacija Koreje nije uspjela namučiti favorizovanu selekciju Njemačke

Njemačka opravdala ulogu favorita

Svjetsko prvenstvo otvoreno historijskim duelom!

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj je otvoreno duelom grupe A u Berlinu u kojem su se sastale reprezentacije Njemačke i Koreje, i to ne Južne ili Sjeverne Koreje nego ujedinjene Koreje.

Njemačka je protiv objektivno puno slabijeg protivnika opravdala ulogu i upisala laganu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 30:19.

Koreja se, koliko-toliko, i držala u prvom poluvremenu, ali je razlika u kvalitetu bila primjetna. Uspijevala je reprezentacija Koreje držati priključak na početku meča, zahvaljujući i sjajnom golmanu Parku (17 odbrana na utakmici), ali u drugoj polovini prvog dijela Njemačka ipak uspijeva odlijepiti.

Imali su Nijemci i +8 u finišu prvog dijela, da bi se na odmor otišlo vodstvom domaće ekipe od 17:10.

Drugo poluvrijeme Njemačka je otvorila serijom 4-0 i tako stigla do dvocifrene prednosti, dok se na prvi gol Koreje u nastavku čekalo više od šest minuta.

Već tada je bilo jasno da će Njemačka slaviti laganu pobjedu, a prednost domaćih je rasla i do +14, pa su Prokopovi izabranici lagano priveli susret kraju i Svjetsko prvenstvo otvorili pobjedom.

Reprezentaciju Njemačke je do trijumfa vodio sjajni Gensheimer sa sedam golova, dok su po četiri gola dodali Fath, Kohlbacher i Pekeler.

Kod Koreje su se sa po četiri gola istakli Dong-hyun Park i Tan Kang.

Treba dodati i da je Međunarodna rukometna federacija napravila presedan pošto je reprezentaciji Koreje dozvoljeno da na Svjetsko prvenstvo dođe sa 20 igrača.

Svjetsko prvenstvo, grupa A:

Njemačka - Koreja 30:19

Njemačka: Bohm 1, Drux 1, Fath 4, Gensheimer 7, Groetzki 2, Heinevetter, Kohlbacher 4, Lemke, Musche 3, Pekeler 4, Semper 1, Strobel, Weinhold 1, Wiede, Wiencek 2, Wolff.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Koreja: Choi, Jang 4, Jeong, Ji, Jo 3, Kang Jeong-gu 2, Kang Tan 4, Kim, Ku, Na, Park Dong-kwang, Park Jae-yong, Park Kwang-soon 3, Park Young-jun, Perk, Ri Kyong-song 1, Ri Song-jin, Ri Yong-myong, Seo, Suyoung 1.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Ima li Bosne iđe?!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije