Na dan početka Svjetskog prvenstva u rukometu novo odustanje, IHF već izabrao zamjenu

Problemi za organizatora

Na dan početka Svjetskog prvenstva u rukometu novo odustanje, IHF već izabrao zamjenu

A. Čaušević

U Egiptu će danas početi Svjetsko prvenstvo u rukometu koj će trajati do 31. januara.

Svjetska smotra najboljih selekcija svijeta će biti drugačija od prethodnih. Po prvi put će nastupiti 32 reprezentacije i cijeli turnir će se igrati bez gledatelja.

Organizatori samog turnira su imali nekoliko problema. Dan uoči početka odustala je Češka pa je poziv upućen Sjevernoj Makedoniji.

Na dan početka stiglo je i novo odustajanje. Zbog čak 18 pozitivnih slučajeva koronavirusa na SP neće se takmičiti i SAD.

SAD je nakon dugo godina oformio seniorsku rukometnu selekciju, ali je koronavirus spriječio Amerikance da zaigraju na Mundijalu.

Švicarci će biti smješetni u grupu E zajedno sa Austrijom, Francuskom i Norveškom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, prvenstvo će biti otvoreno utakmicom Egipat - Čile. Po tri prvoplasirane ekipe iz osam grupa će se plasirati u drugu fazu.

U drugoj grupnoj fazi formiraju se dvije grupe od po šest ekipa, a u četvrtfinale prolaze po dvije najbolje plasirane ekipe.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Kakve smo qurate sreće, kad bi došli do nas, odgodilo bi se prvenstvo.
7 0
Rorschach
Ako ovako nastave otkazivanja, možda i mi zaigramo na prvenstvu :D
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi