IHF razočarao Lazarova i Sjevernu Makedoniju, wild card otišao u Južnu Ameriku

Svjetsko prvenstvo

IHF razočarao Lazarova i Sjevernu Makedoniju, wild card otišao u Južnu Ameriku

E. Škorić

U januaru naredne godine će se održati Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu, a sada je poznat i posljednik učesnik.

Iz Međunarodne rukometne federacije (IHF) danas su službeno odabrali Čile kao zadnjeg učesnika Svjetskog prvenstva. Čileanci će biti 32. selekcija rukometnog Mundijala nakon što su dobili wild card.

Čile je dobio priliku kao selekcija s najboljim plasmanom na prošlom prvenstvu Južne i Srednje Amerike izvan prve tri selekcije (Argentina, Brazil i Urugvaj).

U Sjevernoj Makedoniji su očekivali da će oni biti sretnici da dobiju tu "zlatnu kartu" za Egipat, ali je IHF ipak pronašao rješenje i dao šansu južnoameričkoj reprezentaciji. To ujedno znači da na SP-u nećemo gledati jednog od najboljih rukometaša svijeta Kirila Lazarova.

Top Komentari

struja
Ovako rukometasi razmjenjuju dresove,o
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije