Lazarovih 11 golova nedovoljno Makedoncima, Švicarac Schmid zabio 15 Poljskoj

Evropsko prvenstvo u rukometu

Lazarovih 11 golova nedovoljno Makedoncima, Švicarac Schmid zabio 15 Poljskoj

E. Škorić

Reprezetnacije Švicarske i Češke ostvarili su danas pobjede u mečevima drugog kola Evropskog prvenstva.

Češka je pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 27:25 u susretu grupe B i to je za ovu selekciju bila prva pobjeda, dok je Sjeverna Makedonija doživjela prvi poraz nakon što je u prvom kolu savladala Ukrajinu.

Makedonci su dobili prvi period igre sa 11:9, ali su u nastavku popustili, pa je na kraju Češka preuzela vodstvo, imala i plus četiri, no u posljednjih pet minuta ušlo se kod rezultata 22:22, no do kraja su Česi bili uspješniji pa slave bitne bodove.

Kašparek je sa sedam pogodaka predvodio Češku, Babak i Zdrahala su postigli po pet golova. Lazarov je na drugoj strani postigao čak 11 golova.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Švicarska je stigla do prve pobjede u grupi F pošto je savladala Poljsku sa 31:24. Poljska je nakon ovog poraza ispala, Švicarska ostala u igri za drugo mjesto.

Schmid je kod Švicarske bio izuzetno raspoložen postigavši čak 15 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi