Hrvatska prenosi mršavi bod, Srbija sa nulom u drugu fazu
FOTO: EPA

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Hrvatska prenosi mršavi bod, Srbija sa nulom u drugu fazu

Haris Zilić

Utakmicama trećeg kola u grupama A i E večeras je završen prvi krug Svjetskog prvenstva za rukometašice i kompletirali smo grupe druge faze gdje ćemo gledati i selekcije iz regije.

U grupi A Hrvatska je poražena od Švedske 22:17 i prenose samo jedan bod onaj protiv Senegala, jer je i Senegal prošao dalje trijumfom protiv Kine 22:15. Švedska iz ove grupe prenosi četiri boda.

U Grupi E, Srbija ide dalje, savladale su Čile sa 30:16, ali ne prenose ni bod jer su izgubile i od Danske i Rumunije. Danska je u utakmici za prvo mjesto deklasirala Rumuniju 39:23 i prenose četiri boda, a Rumunija dva.

Dakle u grupi 1 u drugoj fazi Švedska kreće sa četiri boda kao Crna Gora, Mađarska ima dva, Hrvatska i Senegal po bod, a Kamerun je bez boda.

U grupi 2 Norveška i Francuska imaju prenešena četiri boda, Slovenija i Austrija po dva boda, a Angola i Južna Koreja su bez bodova.

U grupi 3 druge faze Danska i Njemačka ulaze sa četiri boda, Rumunija i Poljska sa po dva boda, a Japan i Srbija bez bodova.

Oglasi

Konačno u grupi 4 druge grupne faze na Svjetskom prvenstvu za rukometašice u najboljoj poziciji su Nizozemska i Španija sa četiri boda, Brazila i Češka imaju dva, a Argentina i Ukrajina ulaze u drugi krug bez bodova.

Dvije provplasirane ekipe iz četiri grupe druge faze izborit će plasman u četvrtinu finala.

Ovome dodjamo da ćemo gledati i grupe gubitnika tačnije borbu od 27. do 32. mjesta.

U grupi 1 su Island, Paragvaj i Grenland, a u grupi 2 su Kazahstan, Kongo i Iran.

Prvoplasirane ekipe igrat će za 27. mjesto, drugoplasirane za 29. a trećeplasirane ekipe i grupi gubitnika igrat će za 31. mjesto na kraju šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi