Tarabochia: Naravno da sam se nadao pobjedi
Tarabochia: Golovi od presudne važnosti

Srednji bek reprezentacije BiH za SportSport.ba

Tarabochia: Naravno da sam se nadao pobjedi

Kao što je Nikola Prce u TV prijenosu to ustvrdio, bez golova Marka Tarabochie uvijek je teže dobiti protivnika. Bez njegovog učinka na srednjem beku.

Taktički su Švicarci sinoć igrali mudro, onako kako su igrali i protiv Estonaca. Duboko izašavši na desnog beka osujetili su trenutno našeg najubojitijeg vanjskog igrača, kao što su i estonskog Jaanimu, no u takvoj situaciji bilo je dosta prostora na sredini. Za one koji znaju, a Marko ne da zna.

Sredinom drugog poluvremena uzeo je stvari u svoje ruke. Prvo je doduše Josip Perić maestralno asistirao za Srđana Predragovića i prvo vodstvo u drugom dijelu, a onda je bek Wisle Plock praktično prelomio utakmicu. U 51. je zabio za 20:18, u 56. za 21:18 i to je bilo to...

"Jesam li se nadao pobjedi? Naravno da sam se nadao, vjerovao sam u nas. U svaku utakmicu se ulazi maksimalno, tako je bilo i ovoga puta."

Šta je bilo presudno po tvome mišljenju?

"Mislim da je presudila naša kolektivna i strpljiva igra, ako u odbrani tako i u napadu. Znali smo da samo na taj način možemo ugroziti Švicarce."

Kako i dolikuje vrhunskom sportašu, Marko se ne zanosi trijumfom u Sent Gallenu (24:21).

"Ovo je tek prvo poluvrijeme, na pola smo puta i treba nam sada maksimalna ozbiljnost u revanšu. Sve što smo tamo pokazali, moramo ponoviti. Nadam se da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, u Tuzli je uvijek atmosfera odlična."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi