Debeuljucu iz Konga kontaktirao Shaquille O'Neal: "U šoku sam"

Njegov san se nastavlja

Debeuljucu iz Konga kontaktirao Shaquille O'Neal: "U šoku sam"

E. Škorić

Reprezentativac Konga Gauthier Mvumbi Thierry pravi je hit Svjetskog prvenstva u rukometu koje se igra u Egptu.

Igra za autsajdera, no ovaj debeljuca zbog svog izgleda privlači veliku pažnju. I ne samo zbog toga što ima višak kilograma, nego što redovno trpa po nekoliko golova svojim rivalima, čak i Dancima.

"Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može desiti jednom u životu. Morate uživati u tome", rekao je nakon što je i Argentini i Danskoj dao po četiri gola.

Postao je planetarno popularan, pa ga je nazvao čak i legendarni Shaquille O'Neal, nekadašnji centar LA Lakersa.

Mvumbi je dobio nadimak "rukometni Shaq" i sam O'Neal se složio s tim, a Kongoancu poslao puno pozdrava video porukom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

''Iznenadio sam se kad sam vidio da je poruka stigla iz SAD-a. To je zemlja košarke, a ne rukometa. Šokiran sam'', kroz smijeh priča Mvumbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti