Tijesna, ali važna pobjeda Flensburga, Burić ponovo fantastičan

Bh. reprezentativac u odličnoj formi

Tijesna, ali važna pobjeda Flensburga, Burić ponovo fantastičan

Admin Čaušević

Benjamin Burić nastavlja sa odličnim partijama u Bundesligi. 

Flensburg u susretu 22. kola upisao tijesnu, ali izuzetno važnu pobjedu u borbi za titulu. Domaći Bergischer je poražen rezultatom 20:21.

Domaćin koji se baš i ne može pohvaliti dobrom formom u posljednje vrijeme je nakon prvog poluvremena imao minimalnu prednost. Bilo je 10:9.

I u nastavku je bilo veoma dramatično i neizvjesno, igralo se praktično gol za gol. Na kraju su pobjedu odnijeli gosti. Burić je dva minuta prije kraja pri rezultatu 20:20 zaustavio Arnessona, da bi Gottfridsson na drugoj strani u posljednjim sekundama zabio za pobjedu 20:21.

Burić je meč završio s dvocifrenim učinkom. Bh. reprezentativni golman je imao 11 odbrana i bio je među najzaslužnijim za četvrti uzastopni trijumf Flensburga.

Najefikasniji na meču sa po pet golova bili su Gunnarsson kod domaćih, te Gottfrdisson i Sogart kod gostiju.

Top Komentari

Maestro
Svaka čast našem golmana jedan od najboljih sportista ako ne i najbolji
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti