Jukićev rekord do sada nezabilježen u bh. rukometu: Tek kasnije sam shvatio šta sam napravio

Meč koji će se dugo pamtiti

Jukićev rekord do sada nezabilježen u bh. rukometu: Tek kasnije sam shvatio šta sam napravio · Intervju

S. Mlaćo
Sjajan meč u okviru rukometne Prve lige FBiH odigrali su RK Sloboda 2 i RK Žepče.

Bilo je 30:30, a meč je obilježio nevjerovatni član gostiju Tomislav Jukić koji je postigao čak 24 pogotka za svoj tim.

Na kraju je imao i priliku da donese svom timu pobjedu, no nije baš sve mogao pogoditi u ovom meču. Nepisano je to pravilo.

Jukićev uspjeh zaista je vrijedan svakog respekta.

Dan nakon utakmice presretan se javio na naš poziv.

“Na terenu sam fokusiran isključivo na idući napad tako da sam i sam ostao iznenađen na kraju utakmice kad mi je trener rekao da sam postigao 24 pogotka. Tek kasnije kad je počeo popuštati adrenalin nakon utakmice shvatio sam što sam napravio. Naravno, zahvalio bi se i treneru na povjerenju i slobodi koju mi je pružio u igri bez koje ovo ne bi bilo moguće“, priča Jukić.

Oglasi

Niko mu naravno neće zamjeriti posljednji udarac.

“Puno pogodaka je bilo, pad koncentracije i umor je presudio na kraju. Ekipa je dosta podmlađena. Moji saigrači nemaju dovoljno iskustva i utakmica iza sebe. Sva odgovornost u zadnjim minutama je pala na mene, morao sam preuzeti taj šut, ali bio je neuspješan“.

Opis nije dostupan.

Partija kakva će se u bh. rukometu dugo pamtiti dat će mu dodatno samopouzdanje.

”Jako sam zadovoljan svojim uspjehom, rad i trud se isplati, uz ekipu i dobre trenere uspjeh je zagarantiran. Naravno, uvijek se može bolje, ali ovaj susret mi je sigurno dao veliku motivaciju za buduće susrete, jer 24 pogotka ipak nije malo”.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Od rukometa se baš i ne može živjeti u BiH, pogotovo u drugom rangu. I naš sagovornik je zaposlen, ali ljubav prema rukometu pruža mu dodatni motiv da vrijedno trenira.

”Uz posao je jako teško uklopiti sve, ali uz dobru organizaciju i ljubav prema sportu sve se stigne”, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba član RK Žepče Tomislav Jukić.

Top Komentari

user1622267171
Sve cestitke, bravo...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi