Dva gola Tarabochije u remiju sa Vardarom

Liga prvaka

Dva gola Tarabochije u remiju sa Vardarom

Rukometaši Vardara danas su na svom parketu remizirali sa Wislom Plock odigravši 31:31 u okviru 14. kola grupe A Lige prvaka.

Klubu iz Skoplja je osvojeni bod bio dovoljan da osigura prvo mjesto u grupi i izbori direktan plasman u četvrtfinale Lige prvaka, gdje će igrati sa boljim iz dvomeča Kielcea i Pick Szegeda, koji se igra 21. i 25. marta.

Meč Vardara i Wisle bio je i više nego ujednačen, a rezultat nakon 30 minuta bio je 16:16. U nastavku utakmice je Vardar u jednom trenutku imao +3 (27:24), ali nije uspio doći do svoje desete pobjede u grupi. S druge strane, Wisli ovaj bod ništa nije značio jer se oprostila od Lige prvaka.

Najefikasniji igrač susreta bio je Gillberto Duarte iz Wisle sa deset golova, dok je Vardar predvodio Luka Cindrić sa sedam. Bh. reprezentativac Marko Tarabochia je postigao dva gola.

U ostalim utakmicama današnjeg programa, Barcelona je savladala Szeged sa 28:27, PSG i Kiel su u derbiju remizirali odigravši 29:29, dok je Zagreb kod kuće izgubio od Kristanstada sa 27:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi